Ouder- en kindadviseur

Ik ben Iris van der Linden, vanaf 2018 ben ik als ouder- en kindadviseur verbonden aan de 1e Montessorischool de Wielewaal. 

Wat is een ouder- en kindadviseur?
De ouder- en kindadviseur is een vraagbaak en steun voor vragen over opvoeden en opgroeien. Ouders en kinderen kunnen er terecht voor advies. De afspraken kunnen plaats vinden op school of op het Ouder- en Kindcentrum aan de Theophile de Bocktstraat 100E.

Voor wie?
Voor alle ouders/verzorgers die vragen of zorgen hebben over het opgroeien en opvoeden van kinderen tussen 0 en 23 jaar. Bijvoorbeeld bij slaapproblemen, tips over een opgroeiende puber of over veilig gebruik van internet. Ook als ouders zich ernstige zorgen maken over hun kind of over de opvoeding kunnen ze bij de ouder- en kindadviseur terecht. Verder is de ouder- en kindadviseur er ook voor kinderen en jongeren tot 23 jaar met vragen of zorgen over hun situatie thuis en op school, over vrije tijd en over vrienden.

Wat doet een ouder- en kindadviseur? 
De ouder- en kindadviseur luistert, beantwoordt vragen en biedt begeleiding. Soms is één telefoontje of gesprek al voldoende, soms is er meer tijd nodig. Als de situatie ingewikkeld is, maakt de ouder- en kindadviseur samen met de ouder of de jongere een plan om de situatie op te lossen.

Ouder- en kindteam
De ouder- en kindadviseur maakt deel uit van een Ouder- en Kindteam. Naast de ouder- en kindadviseurs, zijn daar onder meer jeugdartsen/verpleegkundigen (JGZ), jeugdpsychologen en doktersassistenten werkzaam.

 

U kunt Iris van der Linden bereiken op woensdag, donderdag en vrijdag via 0636225669 of i.vanderlinden@oktamsterdam.nl

Je kunt geen reacties meer plaatsen.