Meisjes bezorgen de Wielewaal een kickstart tijdens opening schoolvoetbal

Woensdag 7 maart is het schoolveldvoetbaltoernooi van Amsterdam begonnen. Op de eerste speeldag waren de meisjes 5/6 en de meisjes 7/8 al meteen aan de beurt. Beide teams zitten in een poule van 6 teams en moesten meteen hun eerste drie wedstrijden spelen.

Clubs in Amsterdam-Zuid hebben blijkbaar geen ruimte of vrijwilligers en daarom aantreden in Amsterdam-Noord bij voetbalclub TOB (Meisjes 5/6) en SV Kadoelen (meisjes 7/8). 

Beide teams hebben laten zien dat ze ook aan de andere kant van het IJ prima tegen een balletje kunnen trappen. De meiden 7/8 wonnen onder leiding van good old Hans”Hansie bedankt”Verhaar twee van de drie wedstrijden (2-0 en 7-0). In andere wedstrijd haperde de trekker even en kwamen de meiden niet verder dan 0-0. 

Meisjes 5/6 deed het zelfs nog beter. Met oogstrelend positiespel werd er drie keer gewonnen. Eerst met twee dikke uitslagen (5-0 en 10-0). De laatste wedstrijd was spannender maar ook die werd uiteindelijk met 2-1 (verdiend) gewonnen.

21 maart gaat het toernooi alweer verder voor de meisjes 7/8. Die spelen wederom bij Kadoelen hun laatste twee poulewedstrijden. Ook jongens 5/6 gaat dan van start met hun eerste wedstrijden (bij voetbalclub: JOS/Watergraafsmeer). 28 maart sluiten de poules voor de jongens 5/6 en meisjes 5/6. Genoeg ruimte dus om nog een mooie pot voetbal te komen bekijken.

Je kunt geen reacties meer plaatsen.